Mamma har kommit hem igen!

Min mamma har varit bortrest jättelänge! En hel helg!!! Hon har varit i Göteborg och hälsat på sina tjejer, som hon säger. Jag som trodde att det var jag som var mammas tjej... Dom hade det tydligen jätteroligt, drack massa bubbelsaft, och dansade till jättesent. Jag och pappa var också uppe till sent. Klockan var nästan halv tio innan jag somnade.  På lördagen var vi hemma hos Erik och Amanda. Vi hade det jättemysigt och lekte bland annat i skogen. Där var det ett jättestort träd som hade ramlat. I skogen bor också björnen, det vet jag. Jag och pappa letade efter björnen en lång stund men kunde inte hitta den. Det var väldigt spännande och jag har pratat om det hela veckan. När mamma äntligen kom hem så blev jag jätteglad och ville inte alls gå och lägga mig trots att klockan var över åtta. Jag myste och busade med mamma ända till klockan tio. Men som tur var så hade jag och mamma en lååång skön sovmorgon dagen efter så det gjorde inget.


Mamma dricker bubbelsaft med Sofia och Helena.


Dom klädde visst ut sig också. Det såg kul ut.
Jag hade också velat vara med!


Colgate was here... Ett sånt här leende fick mamma när hon kom hem.


Gubben i lådan kom fram...


....Tjohej!!!

Allt som var så bra...

....sist jag skrev. Igår fick jag feber. Jag var jättehängig hela dagen. När mamma skulle och jobba kl 13 kom Sophie hit och passade mig. Jag som alltid brukar bli alldeles vild när hon är med ville bara ligga i soffan, se på tecknat och sova. När mamma kommit hem kom Jenny och Lena hit också. Efter att jag ätit lite glass spydde jag rätt ut i soffan. Uff, det är synd om mig. Jag säger hela tiden "Tilda lite sjuk" så att ingen glömmer det. Idag är jag feberfri och mycket piggare så jag är nog på bättringsvägen men för säkerhets skull så fortsätter jag att säga att "Tilda lite sjuk" så ingen får för sig att jag ska behöva göra nån nytta här hemma.  

Hej igen!!!

Här kommer det en liten uppdatering igen om vad jag gör på dagarna. En dag var jag till exempel med mamma och träffade barnen på hennes jobb. Mamma och jag var lediga och fritids var på utflykt till Mariebergsskogen så jag och mamma cyklade dit. Oj vad kul jag hade med alla de stora tjejerna! Dom busade och lekte med mig hela tiden. Jag höll låda och showade tillbaka. Jag var så rolig att en tjej ropade till mamma; "Frida! Vilken tur att du har en så rolig unge!!!" I helgen har jag varit på två kalas och ätit tårta. I lördags firade vi min nästanmoster Sophie som fyllde 26 år. Vi åt tårta och jag härjade för fulla muggar. Idag firade jag min kompis Astrid som fyllde 2 år. Jag och mamma var hemma hos henne och dansade och lekte med hennes nya saker. Hennes mormor och g-mormor/morfar var också där. G-morfar spelade dragspel och sjöng och då dansade vi. Astrid fick en väska och ett par solglasögon av mig.

Imorgon ska jag till dagis igen efter en långt skönt påsklov. Det ska bli jätteroligt! Särskilt eftersom Jenny och Sophie ska hämta mig. Åh så skoj!



Här provar jag mammas mössa samtidigt som jag spelar memory.


Astrid och Wille var här en kväll. Dom sov här en lång stund eftersom mamma och pappa ville spela spel och dricka saft med deras mamma och pappa. Vi hade jättemysigt! Wille lånade min gamla hoppgunga.


Här badar jag och pappa.


Mums vad gott det är med lasagne!


Jag och mamma har skurat balkongen. Jag hade en egen hink och en egen svamp. Jag ville gärna att pappa skulle veta vad jag höll på med så jag sprang in flera gånger med hinken och svampen och sa att "Tilda hjälper mamma" "Tilda skurar balkongen". Efter varje gång sprang pappa efter med en trasa. Det blev väldigt fint på balkongen. Vi åkte till en blomaffär och köpte blommor som jag hjälpte mamma att plantera. Den här gången var vi ute när vi lekte med jorden...


Vi har haft många långa och sköna frukostar när vi har varit lediga. Det är mysigt!

Glad Påsk!!!

Den här helgen har varit jätterolig! Egentligen har det varit roligt i flera veckor för vi har pysslat inför påsken både hemma och på dagis. (Jag och mamma har sått gräs och det slutade med att mamma fick damsuga bord, stolar och golv fyra gånger efter att jag lekte med jord och fröpåsen. Det var också jättekul)


Men igår var det påskafton och så här såg min dag ut:


Det började med att självaste påskharen hade varit här och lagt ett påskägg i
mamma och pappas sovrum. Det var till mig!


En traktor!!! Oj vad kul! Men det var fler saker i ägget, bland annat en väska,
duplo och badankor. Hurra för påsken!


Efter ett riktigt skönt påskbad med mina nya badankor var det dags att måla ägg.
Dagen till ära åt jag tre ägg till frukost!


Efter frukost tog jag på mig min fina kanindräkt och åkte ner på stan och gick i påskparaden.
Det var jättemånga påskkärringar och påskgubbar där.


Jag var så söt att flera stannade och pekade på mig.
Eller var det för att pappa var sminkad som katten Jansson...?


Apropå Jansson så träffade vi g-mormor Greta, Lena, Sophie och mormor på stan.
Jag fick ett påskägg av Lena och Sophie med flera badankor i. Kvack vad kul!


Man ser så bra på mormors axlar!


Min kompis Astrid gick också i paraden.


Efter paraden åkte vi bilen och hälsade på Linus och hans lillebror Hannes.
Man kan springa jättefort i deras trädgård.


Jag hade finklänning.


Arvid och hand pyttelilla lillasyster Ingrid kom också dit och lekte med oss.
Vi hade det så skönt i solen. 

 
Efter en så lång och spännande dag sov jag och Mamma Mu gott.

Hej då allihopa!

Eftersom det var så längesedan.....

....så visar jag er lite fler kort på vad jag har gjort på sistone.
Till exempel så har jag fått en sackosäck!
Den är jättemysig! Man kan...


...ligga och gosa i den...


...klättra på den...


...och sitta i lugn och ro och lyssna på Mamma Mu i den.


Så här nöjd var jag efter att Lena och Sophie var hemma hos mig och åt pannkakor.
Vi hade jättemysigt och jag visade alla mina saker för Lena.


Här är jag i bustagen igen. Jag skulle göra lite fredagsmys med
levande ljus och då kunde jag inte låta bli att busa lite :)


Jag har fått en kanindräkt av mina kusiner. Den föreställer Lille Skutt.


En härlig vårdag lekte jag och Astrid i lekparken efter dagis.


Vi blåste såpbubblor...


...och gungade ända tills våra mammor sa att nu var det dags att gå hem.

Nu har ni fått ännu en liten uppdatering om vad som händer i mitt liv. Jag lovar att blogga oftare i fortsättningen.

Kram från lilla Tilda

Min skyddsängel Lina

Jag har inte bloggat på ett tag eftersom jag inte har känt för det. Min gudmor Lina har blivit min skyddsängel som vakar över mig och ser efter mig vart jag än går. Nu vill jag fortsätta berätta om vad som händer i mitt liv eftersom jag vet att Lina hade velat det och för att det finns så många andra som vill se vad som händer i mitt liv. Min gudfar Peter till exempel; han är fortfarande låångt borta i Kanada och jag saknar honom trots att jag fick prata med honom i telefon för ett tag sedan. Mobo Peter kommer snart hem för att leka med mig varenda lördag och söndagmorgon när mamma och pappa vill sova ut... Det ska bli kul!

Vi ses allihopa!

Årets första vårdag

Idag kom äntligen våren till Karlstad med full kraft. Efter några tråkiga och jobbiga veckor har vi äntligen kunnat börja vara ute utan overall och kunna leka i solen. Vi började dagen med en frukost, hela familjen där jag underhöll mamma och pappa med lite sång.




Efter att mamma gjort premiärrundan i löparspåret och pappa bytt till sommardäck på bilen så åkte vi till mormor och morfar. Mormor plockade som vanligt fram en massa roliga saker till mig att leka med medan morfar lagade lunch. Sedan åkte "bonden" bilhiss fler gånger än jag kan räkna till - och då kan jag ändå räkna ända till 10 trots att  jag bara är 21 månader gammal. Ursäkta skrytet men pappa säger faktiskt att jag är väldigt smart! 


RSS 2.0