Isprinsessan

Nu ska ni få höra på grejer!

Jag har börjat åka skridskor! Jag är jätteduktig och åker numera utan stöd till och med. Allt började med att mormor köpte ett par skridskor till mig som har legat i garderoben i en månad eller två, men på nyårsafton frågade pappa om inte jag hade lust att prova dom. Det ville jag ju såklart. I Mariebergsskogen finns det en skridskobana med pingviner som man kan hålla sig i. Först var det inte någon ledig så jag höll mig i pappa. Efter en stund fick jag tag i en pingvin. Det var lite vingligt och läskigt i börja, men så ramlade jag och upptäckte att det var ju inte alls så farligt! Och sen bar det av. Se själva:








Det är lite jobbigt att åka skridskor och då kan man lägga sig på isen och vila lite. Andra dagen som jag åkte sa pappa tillslut att det var dags för andra barn att ha pingvinen. Men jag ville ju åka mer så då var det bara att åka utan stöd och det gick ju bra det med.


Vilopaus


- Håll i hatten gubbar för nu kommer jag!

Man blir väldig hungrig av att fara omkring på isen i flera timmar och då är det mysigt att grilla korv. Och ännu bättre är det när mamma och pappa kommer ihåg att packa ner korven. Som tur är så var det några snälla människor där som bjöd oss på korv.






Mamma säger att jag är precis som
Lotta på Bråkmakargatan för jag kan ju nästan allt.
Och kan jag inte så lär jag mig...


Äntligen är det Julafton!

Hej och God Jul allihop!

Jag har haft världens bästa julafton! Det började med att jag vaknade jättetidigt. Mamma och pappa försökte lura i mig att det fortfarande var natt. Jag låg tyst en lång stund och sen sa jag uppgivet

- Men vad ska jag göra nu när det är julafton och allt!

Då gick vi upp. Under granen var det fullt med julklappar och i min adventskalender låg det en Spöket Laban-film. Precis en sån som jag hade önskat mig! Vi åt frukost framför tv:n och tittade på filmen hela familjen. Sen var det dags för julklappsöppning!!!


Vi fick öppna alla julklappar från mamma och pappa, farmor och farfar och kusinerna. Det tog lång tid att öppna julklapparna för jag ville ju såklart leka efter varje klapp ungefär.


- Ett flygplan! Precis som jag önskat mig!


Jag var tvungen att hjälpa Elis att öppna
julklapparna för han är så liten att han bara vill suga på pappret.


Elis blev också glad för sina nya leksaker.

Jag och Elis fick bland annat en varsin hund som heter Lill-hundis och Stor-hundis. Min hund är lika lång som jag och är mamma till Elis hund. 

- Nej Hundis, inte slicka mig i örat!


Efter julklappsöppningen var det dags för det Stora julbadet.
Man måste vara ren och fin när tomten kommer.

Sen bar det av till mormor och morfar. Först såg vi på Kalle Anka och åt julgodis.



Det var skönt att sitta i mormors knä och vila en stund.

När Kalle var slut ville jag att tomten skulle komma på direkten. Jag är en väldigt snäll tjej så jag var ganska säker på att han skulle komma.

- Åh, kommer han inte snart!!!

Jo, tänk det gjorde han! Vi stod i fönstret och tittade och helt plötsligt fick vi se honom komma med sin lykta och julklappssäck. Den riktiga tomten! Jag blev alldeles pirrig av förväntan!

- Finns det några snälla barn?


- Tack snälla tomten!

Jag fick ett stort paket av tomten. Då tyckte jag att han förtjänade en kram.


Vi fick sitta i tomtens knä både jag och Elis.


Vad kan det vara!? Jag och Elis fick flest klappar av alla.

När alla klapparna var öppnade var det dags för middag. Oj så mycket gott det fanns att välja på - prinskorv, köttbullar, lax, ägghalvor, skinka och mycket mer.

Vilken jul det var! Jag och Elis fick så mycket fina julklappar.
Det var mest leksaker och filmer men lite kläder också och en superfin
Barbaskön-ryggsäck från moster Barbaskön och hennes syster Sophie.

Tack snälla alla som gav oss så fina klappar!
 
Gott slut så ses vi nästa år!


RSS 2.0