Julafton!!

Vet ni?! Den riktiga jultomten kom till mig på julafton!! Han frågade mig om jag varit snäll och då svarade jag JA! Då fick jag MASSA julklappar! Jag fick massa kläder, en katt, en hund, duplo, en bondgård, en krokodol, byggklossar, en pulka, böcker, pussel och mycket mer. Det var så roligt att öppna paket så jag ville aldrig att dagen skulle ta slut. Dessutom var mina låtsaskusiner med, Max och Michelle (Mimmi) och dom var jättesnälla mot mig. Sen såg vi på tecknat i en timme och det var också skoj. Kan det inte vara julafton varje dag!!


 - Mer tomten, mer!


Det gäller att få ett bra grepp... 


...och sen river man bara.


När jag kom hem ville jag inte alls sova. Jag ville leka med alla mina nya saker.


Den här tröjan fick jag av min mobo. Den är liiite för stor än men den är väldigt fin.

Matilda önskar alla sina läsare en riktigt God jul!

Vet ni, när jag vaknade i morse stod det ett träd inne i vårt vardagsrum! Och det hade massa ljus och färgglada kulor hängande från grenarna. Det är väldigt fint men man får inte ta på dom, bara titta. Fast det struntar jag i och petar lite på dom i smyg när ingen ser. Imorgon är det julafton och då kommer visst den riktiga jultomten med paket till alla snälla barn. Jag hoppas att tomten tycker att jag varit snäll...
 
 


Luciapyssel på dagis

Idag var en jättespännande dag på dagis. Vi uppträdde för alla mammor och pappor (och mormor) med sånger som vi tränat på jättelänge. Det gick bra i början men efter en liten stund fick jag scenskräck när alla stod och tittade på oss. Då började jag gallskrika och fick sitta hos mamm istället. Det var tryggast så... Efter vårt sånguppträdande pysslade vi och hade julfika. Jag åt två stora lussekatter och pysslade ett julkort och en julgranskula. Julgranskulan såg så god ut att jag försökte smaka men då skrek mamma rakt ut och jag fick målarfärg kring hela munnen.

Pulkapremiär!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

När jag vaknade imorse så hade det fallit ner en massa vitt fluff på marken utanför där vi bor. Snö hette det tydligen och det har fortsatt att ramla ner sånt hela dagen så när pappa kom och hämtade mig på dagis så gick vi raka vägen hem och hämtade pappas stooora bob (han kallar det snor räjser). Sen lekte vi ända tills mamma kom hemsladdande med bilen. Mamma fick också vara med och åka bob en stund.

Det är kul att åka bob
- Mer, mer, meeer! 

När vi hade kommit hem tillslut så dröjde det inte länge innan mormor och morfar kom och hälsade på oss. De hade med sig en tidig julklapp som jag fick redan idag på grund av all snö som kommit - EN PULKA!!!!!!!!!!! Vi blev helt enkelt tvungna att ge oss ut och prova den på en gång, trots att klockan var över sju på kvällen. Det gick inte att stoppa mormor... nåja, jag var också rätt så sugen på att leka vidare. Under tiden stannade mamma kvar inomhus och bakade lussebullar som vi ska ta med till farmor och farfar imorgon. Det ska bli jätteroligt att träffa min farmor och farfar igen - det var så längesedan.

Jag fick en pulka av mormor och morfar i för tidig julklapp!
Så här glad blev jag för min nya pulka!


Mormor sjunger julsång

Tänk vad min mormor kan sjunga vackert... eller vänta; sa jag att mormor sjöng som en kråka när hon hade sjungit klart ? Det var väl inte snällt! F'låt mormor, du får gärna sjunga för mig igen.



Matilda babblar på


Mamma berättar...

Min lilla skrutt har numera väääldigt långa armar och når det mesta. Igår fick hon tag på smörgåpapper (specialklippta i smörgåsstorlek som säljs i 500-pack) Jag lyckades rädda alla utom ca 10 st som hon fick leka med. Nåväl, sätter mig i soffan och slöar lite när Matilda kommer tultande med papprena och ger dom till mig och går ut i köket igen. Kommer tillbaka med ytterligare några papper och jag börjar ana oråd. Går ut i köket och hittar min dotter sittande i ett hav av smörgåspapper!! Jag hade ju ett paket till!!! Den här gången låg ca 10 st kvar i paketet.. Vad ska man gör?! Jag bröt ihop
av skratt och tog ett kort.

.
- Alltså mamma, jag skulle bara ta en macka och sen... öhh..

Det är jul!

Jag hjälpte naturligtvis till att julpynta hemma. Jag har massor av tomtar på mitt rum. Jag kan säga tomte och vet att tomten säger ho ho ho!





Vi har varit på badhuset igen!

Den här gången var Sophie med. Det var lika roligt som sist!
Ett, två och...



...upp!


Förra helgen...

...var moster Sophie här och myste. Dom vuxna trodde att de kunde lägga mig tidigt för att äta pizza och se Madagaskar 2 ifred. Ha! Försöka duger! Efter en del tjatande fick jag komma upp och då höll jag låda kan jag lova. Madagaskar handlar om lejon och andra spännande djur. Jag vet precis hur ett lejon låter. Så här: Grrraaaahhhhhh!


Tilda show in motion


RSS 2.0