Hösten är här!

Nu är det verkligen höst, nästan till och med vinter. Som tur är så har jag fått både en ny vinterjacka och nya vinterskor. Jackan är röd med en jättemysig pälskrage. Jag, mamma och Elis brukar gå ut i trädgården en stund varje dag för det är ganska mycket som behöver göras - krattas, plocka äpplen, fixa i rabatter med mera. Jag förstår inte varför man måste stressa med det. När snön kommer så syns ju inte det ändå. Mamma sa nåt om att "Det som göms i snö kommer fram i tö". Jag fattade ingenting. Men vi har väldigt kul i trädgården när vi grejar i alla fall. Vi leker kurragömma, "du kan inte ta mig - leken", klättrar i min nya repstege och tar hand om min häst, Häxan.


Tittut!

Här är hon, Häxan. Pappa sågade ned ett träd och då bara var hon där, högst upp.

- Så ja, Häxan. Du ska snart få ett äpple..


Det är viktigt att hålla i sig ordentligt i fall hon skenar.


Hi hi hi!

Elis har blivit så stor att han har fått provat gungan.

Är det inte kul Elis?


Jo jag tänkte väl..!


Det är ju jättekul att gunga!

En dag, eller ganska ofta faktiskt eftersom hon är sjukskriven, var Sophie här. Mamma krattade och krattade medan Sophie lärde mig att trolla! Vi trollade bort (och fram) löv, vantar och kryckor. Oj så spännande det var!

- Titta ett löv...


- Borta!

En dag byggde jag och mamma en koja i vardagsrummet. 
 
Vi åt lunch i kojan, korv med bröd.


Välkommen in!

Elis skulle ju såklart också vara med.

- Du har nåt i mungipan Elis.


Vi lekte länge i kojan, ända tills Elis blev så trött att han somnade.





Puss och kram från oss!



Söndagsmys!

I söndags tog jag med mormor, Lena och Sophie till ridhuset. Man fick provrida hästar där. Jag som tycker så mycket om att rida. Mamma och pappa säger att jag nog kommer att bli en hästtjej när jag blir större. Vad nu det betyder..? För att göra hästarna glada och lite mer samarbetsvilliga så plockade jag äpplen i trädgården och tog med till dom. Det funkade tydligen för det gick jättebra.




Titta så duktig jag är!

Innan jag åkte hade vi en lång, skön morgon hela familjen.

Myspys! Allt är frid och fröjd...


...ända tills Elis får tag i mitt hår. Aaaj!


Men det gör inget. Vi är bästisar ändå.


- Tjeeena!


Vilket charmtroll va?!


Pysseldag

Hej!

I måndags var jag så trött efter en ansträngande men väldigt rolig helg. Mamma har fyllt 30 år så i helgen var hela gänget här och firade henne. Det var mormor och morfar, mobo Peter, Håkan och Lena, Adde och Sophie, Jenny och Richard, mammafarmor och g-mormor Greta. Vi åt middag och tårta, busade och härjade. Jag var helt slut men gav en sista kraftansträgning och härjade loss med mobo och mormor (morfar brukar gosa med Elis när vi busar) när dom kom hit på söndagen. När Astrid och gänget kom på eftermiddagen var jag så trött att jag inte ens orkade leka med henne (då är man trött...).



I alla fall så är det bakgrunden till att jag var så trött på måndagen. Mamma sa att jag inte behövde gå till dagis så vi var hemma och pysslade hela dagen. Här ska ni få se vad vi gjorde.


Av en helt vanlig kartong...


...och lite fingerfärdighet...


...kan man görs ett helt eget akvarium!!! Fint va!


När mamma och Elis har lämnat mig på dagis går dom hem och äter frukost.
Elis vill nog också ha en kopp kaffe och en macka..?






RSS 2.0