Vi ska få en skidåkare till i familjen!

ÄNTLIGEN har pappa kopplat in scannern till datorn så Ni kan få se mitt syskon på bild - vi vet inte om det blir en lillebror eller lillasyster ännu men pappa säger att det blir en skidåkare. Visst syns det att barnet ligger i störloppsställning redan... Vi längtar efter att få träffa honom eller henne!


En solig dag i mars

Min pappas kompis Henke var här en dag och hälsade på. Han hade en JÄTTESTOR kamera. Man kan tydligen ta lite extra fina kort med den och det gjorde Henke.
Här får ni se.


Tack för korten Henke!


Hur kom dom dit??

Igår morse satt jag och Matilda och åt frukost. Hon äter yoghurt med flingor, en smörgås och dricker ett glas vatten. Efter att ha tagit några stora klunkar vatten tittar hon ner i glaset, tittar upp på mig och utbrister förvånat:
 - Titta mamma, det är fiskar i mitt vatten. Vad konstigt!

Uhum, ja just det, det är fiskar som flyter omkring i vattnet...

Farmor och farfar!!!

Hej!

Vilken konstig vecka jag har haft. Måndag och tisdag var jag hemma och var sjuk som ni vet. I onsdags var jag ledig tillsammans med mormor, torsdag var jag på dagis och i fredags var jag ledig tillsammans med pappa. Jag, mamma och pappa skulle nämligen åka och hälsa på min farmor och farfar. Det var jättelängesedan vi var där och jag hade längtat... Jonas kom också dit. På lördagen åkte vi ut till deras sommarstuga, men det var ju inte alls sommar där, utan lika mycket snö som hemma. Konstigt... Men vi hade en jätterolig dag. Vi fikade, grillade korv och åkte pulka.


Det här är min farmor och farfar.


Här myser jag i mammas knä med kakor och blubbasaft.


Det var svårt att gå på snön så jag fick sitta på pappas axlar.


Här sitter vi i solen och grillar korv. Jag lärde farmor och farfar hur man pratar korv. Det är världens godaste språk. Man stoppar hela munnen full med korv och sen säger man "korv, korv, korv". Det var så roligt att jag åt fyra hela korvar.


När vi kom hem igen hjälpte jag farmor med maten.
Jag fick göra det jag gör bäst - provsmaka!


"Tack för maten den var gó, mitt i maten stod en ko"


Innan vi åkte hem gick vi en promenad. Vi såg en blomma som heter Snödroppe.
Det betyder tydligen att det snart är vår.
Tjoho!


Hej då farmor och farfar! Kom snart och hälsa på mig!

Kram


Aj aj aj, mina öron...

Jag har varit jättesjuk. Jag har haft öroninflamation för första gången. Det betyder att man har väldigt ont i öronen och måste åka till doktorn. Jag bara sov och sov och hade högfeber. När jag skulle till doktorn fick mamma bära mig dit insvept i ett täcke. Så sjuk var jag. Jag tog med mig doktorsväska som jag visade docktorn. Hon tyckte att den var väldigt fin. Sen tittade hon i mina öron och sa att jag var tvungen att äta medicin. Den var JÄTTEÄCKLIG!!! Jag grät och skrek när jag skulle ta den. Jag till och med lipade åt den och sa "Dumma medicin". Mamma sa att jag fick det. Tillslut bestämde mamma att jag inte behövde äta den äckliga medicinen längre utan jag kunde äta en förtrollad sylt istället. Vilken tur att det fanns en sån!

Jag har varit tvungen att vara hemma många dagar och då gäller det att hitta på nåt kul. Här kan ni få se vad man kan göra när man är sjuk (men har piggnat till lite...)



Man kan bygga en koja...



...leka med mobo Peter om han råkar vara i stan...

...busa och låtsas att man har en rolig hatt på huvudet...

...laga fruktsallad med mamma...

...låtsas att pappa har handlat en söt lite tjej till extrapris på Willys...

...och man kan vila sig en sväng i vår snösoffa i trädgården.

Nu ska jag bada och se till att bli frisk nån gång!
Hej svejs!


Ja må pappa leva...

Min pappa har fyllt år! Det är jätteroligt när någon fyller år för då får man ha kalas och äta tårta. Jag och mamma började dagen med att sjunga för pappa och ge honom frukost på sängen. Pappa blev jätteglad. På kvällen var det dags för kalas. Jag hjälpte mamma med det viktigaste av allt...


...att provsmaka tårtan. Jag menar, tänk om den inte skulle vara god.
Man måste provsmaka mycket för att vara på den säkra sidan...

När den var klar vaktade jag den noga. Tydligen gjorde jag inte ett
så bra jobb för mamma fick ställa tårtan på ett högt skåp tills gästerna kom.

När gästerna kom fick pappa paket. Och tänk, det fick jag med!!

Tillslut var det äntligen dags för tårta och kakor.

Mums!

Grattis pappa! Du är bäst!!
Kram


Mamma berättar...

Idag har Matilda varit med mig på jobbet. Som de flesta av er vet så jobbar jag tillsammans med min mamma, alltså Matildas mormor. Hon var fantastisk hela dagen, Matilda alltså... Hon lekte med alla de stora barnen, byggde höga torn av klossar, blev runtdragen i en pulka osv. Vid ett tillfälle satt jag, Matilda och några andra tjejer och lekte med en bondgård när en till liten tjej anländer till fritids. Som jag har gjort med alla andra av barnen så presenterar jag Matilda för flickan. Det lät ungefär så här:

 - Det här är Sofia. Hon går också i skolan här. Det här, Sofia, är min flicka Matilda. 

Då säger Matilda, samtidigt som hon pekar på mig:  

 - Och det här, det är mormors unge...

Ja det var ju också en presentation att få från sitt barn.


RSS 2.0