Min kompis Mika och jag

Min kompis Mika och hennes mamma var här för några dagar sen. Vi har inte lekt på jättelänge så det var roligt. Fast i början trodde jag att "låna ut" var samma som att "ge bort" så jag var väldigt rädd om alla mina saker. Men sedan förklarade mamma att man måste låna ut sina saker när man har kompisar på besök för annars är det ingen som vill komma hem och leka hos en. Efter det lät jag Mika låna alla mina leksaker, även om jag höll ett vakande öga på dom. Man kan ju inte vara säker på att Mikas mamma förklarat samma sak för henne...


Jag hade på mig den jättefina t-shirten som jag har fått av min mobo Peter. Det står I *hjärta* NY på den. Hjärtat betyder att Peter tycker väldigt mycket om mig säger mamma.

Imorgon ska jag till bvc och få en spruta. Jag vet inte riktigt vad det är men jag hoppas att det är nåt kul..!



 

Mika vill först inte smaka på mina goda kexfiskar, så jag fick mata henne lite...


...då upptäckte hon vad gott det är och ville äta själv.



Här gör jag en kul min!


Min fina t-shirt! Tack Peter! Jag tycker om dig med..!


Jag var inte glad hela tiden. Jag minns inte varför jag gråter
men det var nog för att jag inte fick som jag ville.


Ett, tå, tre...

Jag har lärt mig räkna! Idag när jag diskade lite sa jag två, fyra, fem. Då spetsades mamma och pappas öron och de frågade om jag kunde räkna. Självklart sa jag och räknade ett, tå, tre. Mamma och pappa blev alldeles till sig och jag fick räkna flera gånger på rad, bland annat för mormor i telefon.

Efter en liten stund blev mamma och pappa ännu gladare för de skrattade högt när jag sa "Tilda ligist". Jag förstod inte riktigt vad som var så kul. Ibland är det lätt att göra mammor och pappor glada...




Innan jag skulle gå och lägga mig prövade jag mammas glasögon.  Allt blev vingligt och konstigt. Jag hade dom på mig jättelänge och gick fram och tillbaka medan jag funderade på varför mamma brukar ha så konstiga glasögon på sig på kvällarna.

Jag är sjuk..

Det är lite synd om mig för jag är sjuk och har varit hemma från dagis hela veckan. Jag hostar jättemycket så jag inte kan sova på nätterna och näsan rinner som en tappkran säger pappa. Idag är det mammas tur att vara hemma med mig. Vi har myst och läst massa böcker i sängen och sen somnade jag på mammas arm när hon pratade med Sofia i telefon. För övrigt är jag rätt uttråkad och önskar att jag blir frisk snart. 


Här sover jag fortfarande lite efter min middagslur


Man kan busa trots att man är sjuk. Här har jag ätit lite jord ur blomkrukan. Mamma blev jättearg och flyttade på blomman för det är inte första gången jag gör så.



Här provar jag pappas tofflor.

Hej mitt vinterland..!




Jag, mamma och pappa har haft en jätterolig dag! Det har i flera dagar varit jättekallt med massor av snö och det tycker jag är skoj. Idag på alla hjärtans dag gick vi till Mariebergskogen och klappade djuren, åkte linbana, rutchkana, åkte pulka och gungade. Det var så stark sol så jag passade på att glassa i mina solglasögon. När vi hade lekt en lång stund fikade vi varm nyponsoppa och bullar.






























Hoppas att alla får lika många kramar som jag på alla hjärtans dag!
Kram från mig!

Baka baaaka!

Igår bakade jag och mamma bullar. Det var jätteroligt! Jag knådade, rullade, hamrade och smakade på min deg. Eftersom jag inte har bakat bullar tidigare ville jag göra allt som mamma gjorde. Jag fick en egen kanelburk att pudra på degen men jag misstänker att den var tom för det kom inget hur mycket jag än hällde. Då får man väl krydda lite extra med socker tänkte jag och hällde ungefär en halv dl över min bulle när mamma vände ryggen till. Under tiden som jag bakade sjöng jag "Baka baaaka" till en egen komponerad melodi. Det lät väldigt bra om jag får säga det själv och bullarna blev väldigt goda.   

På kvällen kom moster Sophie hit och busade och jagade mig. Hon har varit i Kanada och hälsat på min mobo så det var jättekul att se henne igen. Jag slängde mig om halsen på henne när hon kom och sen lekte vi hela kvällen tills jag nästan stupade av trötthet.

Jag har ju glömt att berätta att jag har sagt min första fyraordsmening. Jag ropade "Tilda är en buse" när jag och mamma busade för några dagar sen.  





Hmm... Pensla först och kavla sen. Eller hur var det?


"Baka baka liten kaka, vem vill kakan smaka?"
"Jag!!!"



Matilda hjälper mamma

Jag är väldigt duktig här hemma. För några dagar sedan hjälpte jag mamma med disken. Jag diskade väldigt länge och väldigt noggrant. När jag ändå var i städtagen tänkte jag att det vore lika bra att ta golven också så jag skvätte och hällde massor av vatten på köksgolvet så mamma kunde skura. Det är tur att dom har mig här hemma...

Lite senare på dagen kom Elin hit och vi bakade bullar tillsammans. Mums!


Tydligen så ska man inte ha några kläder på sig när man diskar...





Det gäller att vara noggran så att det verkligen blir rent.

En liten film - om mig

Min mamma har gjort en liten film med bilder från mina första 18 månader. Tyvärr ville inte Elvis Costello låta mamma spela "She" till videon som det var tänkt, men pappa ville absolut lägga upp filmen ändå...och det verkar som det lönade sig för Elvis verkar ha gett med sig och släppt igenom musiken.... Peppar, peppar. Visst är min mamma duktig!


RSS 2.0