God Jul från oss


Alla snubbar vill ju vara katt...

En höjdare från dagen innan den stora dagen...

:-D


Salta lucia och årets julpysslardag

Hej allihopa!


Nu ska ni få höra om hur jag firade lucia. Vi skulle gå lussetåg på dagis och mamma frågade vad jag ville vara. Jag svarade att jag ville vara Salta Lucia såklart. Mamma och pappa säger att det heter sankta lucia. Ha ha! Sankta är ju inget ord heller! 

Här tränar jag lite kvällen innan den stora dagen.

 

På morgonen väckte mamma mig tidigt för vi skulle iväg och lussa för mammafarmor, Greta och mormor. Det var ett Luciatåg på tv:n och pappa förklarade att dom andra flickorna var tärnor. Dom var ju också väldigt fina så jag började vackla lite i mitt beslut.

- Pappa, jag vill nog inte vara salta lucia längre. Jag vill vara tärning istället.

Då skrattade pappa och pussade mig i pannan. Jag vet inte varför.


Hmm... Ska jag vara salta lucia eller tärning?


Ok, jag är väl lucia då!


- Färdig!


Elis var tomtenisse. Visst är han söt!



Sen bar det iväg i mörkret.


Första stoppet var mammafarmor. Hon blev jätteglad och sa att jag var den finaste lilla lucia hon någonsin sett. Nästa stopp var g-mormor Greta. Hon blev så glad att hon började gråta. En del vuxna gör visst så ibland. Vuxna kan verkligen vara knasiga. Tillslut åkte vi till mormor för hon var ledig. Hon tyckte också att vi var världens sötaste och sa att vi var väldigt lika mamma och mobo när dom lussade när dom var små. Vi åt frukost och var kvar hos mormor en lång stund.


Greta kom dit med fika för hon ville titta lite mer på oss.

På eftermiddagen var det dags för lussetåg på dagis. Jag hade verkligen sett fram emot det men precis innan vi skulle gå klämde jag mitt finger i en dörr. Det gjorde så ont, så ont. Det gjorde till och med så ont att jag inte ville gå lussetåg men sen ändrade jag mig i sista sekunden. Pappa sprang med mig och vi hann precis. Vilken tur.
   

-Det kommer någon där. Jag vet nog vem det är. Saaltaa luucia. Saltaaa luciiaa!




- Brrrr... Jag fryser!

I fredags var det dags för den årliga julpysslardagen. Mormor och morfar, Lena, Jenny och Sophie och Adde kom hit och åt middag och pysslade. Pappa, mobo och Håkan kunde inte vara med för dom var på julbord. Nåja, det är deras förlust för oj så roligt vi hade!


Det är grejer överallt när man pysslar, men det hör till.


Här målar jag mina julmöss som jag och mamma köpte på Panduro. Vi köpte dom för jättelängesedan och jag har väntat och väntat på att få pyssla dom.


Man pratar inte så mycket när man pysslar för det kräver djup koncentration.


- Ghaa! Man blir ju alldeles kladdig!


Elis kan ju inte pyssla så han myste med Jenny istället.
Eller var det Jenny som myste med Elis? 
Mysigt såg det ut i alla fall.


Jenny har en stor rund mage som man kan sitta...


...eller ligga på.

Vi längtar efter vår lilla kusin!


Hej då och kram från två små busungar!


Helgmys hos mormor och morfar - igen!

Det här helgen har vi sovit hos mormor och morfar hela familjen. Knasigt va?! Det var för att pappa har rivit ner en vägg i det som ska bli Elis rum när han blir stor. Vi hade en väldigt mysig helg i alla fall. Jag och mormor var i Mariebergsskogen på julmarknad och träffade den riktiga Tomten! Jag satt i hans knä och berättade om allt jag önskar mig i julklapp. Nu har jag både skickat kort och berättat för honom så nu måste han ha koll. Mormor och morfar lekte också tomte och gav mig en helt ny pulka med ratt på. Den var jag tvungen att prova. Kolla får ni se hur kul det var.   


Så här kan det gå om man svänger för fort (eller om mormor kastar en i en snödriva..)




- No hands! No hands!


Man blir trött av att härja i snön.


Då var det skönt att krypa ner i sängen och läsa. Mormor läste en HEL Bamse-tidning när jag skulle sova.


Elis låg i vagnen och tittade på. Han önskar nog att han också fick prova min nya pulka.


Det är väldigt skönt att duscha hemma hos mormor och morfar för dom har värme i golvet.


Då kan man ligga så här och duscha utan att frysa.


Men när man kommer upp är det skönt med en varm handduk. 

På måndag morgon frågade mamma om jag ville vara ledig från dagis och åka pulka och baka pepparkakor. Gissa vad jag svarade!  

Vi hämtade moster Sophie på vägen till pulkabacken och sen följde hon med hit och bakade.


Baka baka liten pepparkaka!


Jag har hört att man blir snäll av pepparkakor.
Tur att jag åt så många då :)



Nu är det jul igen...

Äntligen är det jul igen! Jag älskar julen. Förra helgen så julpyntade jag och mamma och gjorde julfint i hela huset så nu är tomten välkommen vilken dag som helst. Men innan jag berättar om alla julförberedelser så ska jag visa hur det ser ut när Elis äter gröt.


- Mums, vad är det här för smaskigt pappa?


- Nej blää. Fy! Det var ju inte alls gott!


- Fast man vänjer sig. Banangröt kanske inte är så illa i alla fall...


- Mer mamma, meeer!

Förra helgen så sov jag hos mormor och morfar och där var det också juligt. Jag och mormor dansade till hennes favoritjulsång - Rudolf med röda mule. Oj så vi dansade för den var alldeles rockig!

- Rudolf med röda mulen hette en helt vanlig ren...!

När vi dansat klart var det dags att göra ett pepparkakshus. Ett sånt hus skulle jag vilja bo i. Det är non-stop på taket. Det var bäst att provsmaka ibland så det inte var några äckliga non-stops. Det hade ju varit synd...

Elis fick bara titta på för han är lite för liten.


- Titta så fint det blev!!! Fem små tomtar fick flytta in.

När vi hade bakat och dansat blev jag trött så jag kröp upp i soffan tillsammans med Molly och Katten och såg på film.



Det 1:a december får man börja öppna luckorna i adventskalendern. Eller titta i struten. Mamma har gjort en egen kalender till mig. Varje morgon så ligger det en liten godisbit som jag får äta (fast det inte är lördag!!) Men på helgen så ligger det en skattkarta i. Och hittar an skatten så får man öppna den. Undrar vad som kommer vara i...?  


För att vara helt säker på att tomten kommer ihåg vad jag önskar mig så har jag skickat ett kort till honom med min önskelista. Visst är det ett fint kort! Jag har ritat allt helt själv. Det är jag, Elis och en julgran. Jag håller ett ljus i handen.

Jag måste ju också berätta att jag har slutat med napp nu. Jag samlade ihop att napparna och slog in dom i ett paket som vi gav till Tomtegrisarna.

När vi hade lagt ut paketet var jag tvungen att vara en lång stund på övervåningen för annars kanske dom inte vågade komma fram och hämta paketet. Och vet ni! Tomtegrisarna blev så glada attdom gav mig ett stort paket tillbaka. Det var My little pony! Jag har lekt och lekt med det i flera dagar nu. Tack Tomtegrisar!





Hej svejs från mig och Sköna stilen-Elis som vi kallar honom!


RSS 2.0